Peste 66.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în județul Vâlcea

66.003 oameni s-au vaccinat în județul Vâlcea, de la începutul campaniei de imunizare și până în debutul acestei săptămâni. Numărul total al dozelor administrate, atât la doza numărul 1 cât și la rapel, este de 112.341.

În cadrul campaniei de vaccinare prin centrul tip drive – through din  Râmnicu Valcea, în perioada 15 – 16.05.2021, au fost administrate 468 doze de vaccin Pfizer BioNtech. Campania de vaccinare va continua și weekendul viitor.

Începând cu data de 07 mai 2021, a fost demarată în județ și campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (de la producătorul Johnson & Johnson). Acest vaccin se administrează doar în cadrul cabinetelor de medicină de familie a căror medici și-au exprimat dorința de a vaccina cu vaccin anti #COVID19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la începutul săptămânii, au fost confirmate 16.284 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 414 decese.

În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate, marți dimineața, 91 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 7 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 77 cu forme medii și 7 internate în secția ATI.
Vâlcenii sunt pe cale să scape de focare. În județ mai este activ un focar de SARS-CoV-2, identificat la un agent economic.

Populare

Recomandări

1,25 milioane lei – șpaga din portbagajul șefului CJ Vaslui

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost...