vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Județul, sub Cod Galben de ploi și instabilitate atmosferică

Conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie, începând de miercuri, 19 mai, de la ora 17.00, până vineri, 21 mai a.c., la ora 11.00, județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, sunt prognozate averse însemnate cantitativ,  descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
În cazul manifestării vântului puternic, ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.

„De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore”, anunță ISU Mehedinți.

Politica