marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Distribuţie Oltenia informează: echipele operatorului sunt în permanenţă în teren pentru remedierea incidentelor provocate de condiţiile meteo deosebite în judeţele din aria sa operaţională

Începând de marți, 18 mai, ora 06:00, judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea au intrat sub incidenţa codului galben de intensificări ale vântului.
Încă de la începutul atenţionării meteo, operatorul de distribuţie a monitorizat starea reţelelor electrice afectate direct de evoluţia nefavorabilă a vremii şi a intervenit prompt în teren.

Pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, marți, 18 mai, la ora 14:00, la nivelul judeţelor din aria operaţională Distribuţie Oltenia, erau înregistrate următoarele deficienţe în alimentarea cu energie electrică care afectau parţial localitățile menţionate mai jos:

– Judeţul Argeş – localitățile Bârla și Hârseşti;
– Județul Dolj – localitățile Argetoaia, Salcia, Braloștița, sat Valea lui Pătru (comuna Scăești), Dănciulești;
– Judeţul Gorj – localitățile Crețești (Târgu Cărbunești), sat Spahii (comuna Turburea), Valea Viei (Turceni);
– Județul Mehedinți – localitățile Șovarna, Bala;
– Județul Olt – localitățile Bobicești, Mihăești, Drăghiceni, Pleșoiu;
La nivelul județelor Teleorman și Vâlcea, sunt înregistrate doar deranjamente individuale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În total, 80 de echipe operative ale Distribuţie Oltenia şi ale prestatorilor externi se află în teren în vederea remedierii tuturor deficienţelor în alimentarea cu energie electrică.
Menţionăm că pentru intervenţia în zonele de autoizolare, respectiv carantină, echipele de intervenţie utilizează echipamente speciale de protecţie şi prevenţie, şi urmăresc un protocol special, fără să fie afectată durata şi calitatea intervenţiei.
Deficiențele în alimentarea cu energie electrică au fost cauzate de intensitatea vântului, care a condus la ruperea conductoarelor, dar și a izolatoarelor de susținere.

Operatorul Distribuţie Oltenia monitorizează continuu situaţia reţelelor electrice din aria sa operaţională, astfel încât disconfortul creat de evoluţia nefavorabilă a condiţiilor meteo să fie diminuat.
Rugăm persoanele aflate în izolare, respectiv carantină, să precizeze acest lucru la înregistrarea unor deranjamente electrice întrucât aceste situaţii speciale presupun măsuri suplimentare de protecţie pentru electricienii Distribuţie Oltenia care remediază deficienţele electrice precum şi colaborarea cu autorităţile publice competente (ISU/ DSP).

Reamintim faptul că semnalarea tuturor defecţiunilor în rețeaua de distribuţie a energiei electrice din aria de operativitate Distribuţie Oltenia se poate face apelând numerele de telefon disponibile NON STOP pentru preluarea acestora:
– 0800 500 000 –  număr de telefon gratuit în orice reţea;
– 0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în reţeaua naţională.

Direcţia Comunicare & Marketing

Politica