vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajați ai Filarmonicii Oltenia – scrisoare deschisă

Scrisoare deschisă adresată Primariei Municipiului Craiova,

reprezentanților societății civile, Mass media și organizațiilor sindicale reprezentative din Cultură

Spre știință

Policlinica Buna Vestire Craiova

Federației reprezentative din Cultură și Mass-Media

FAIR-MEDIASIND

Sindicatului Național din Cultură – FAIR

     Stimata Doamnă Primar Lia Olguta Vasilescu, stimate doamne, stimați domni,



     Luând act de protestele care au debutat în data de 26 aprilie 2021 susținute de către conducerea unui anumit sindicat și o parte din membrii acestuia, precum și referitor la declarațiile oferite presei de către președintele acestei organizații, facem următoarele precizări:

     Noi, semnatarii prezentei petiții, angajați ai Filarmonicii „Oltenia" membri și nemembri de sindicat și care nu susținem acțiunile precizate mai sus, pentru a evita acordul tacit, dezaprobăm și ne dezicem în totalitate de acestea, considerându-le ca fiind grave prejudicii de imagine aduse instituției.

     Noi, semnatarii prezentei petiții susținem calea dialogului și orice altă cale amiabila de soluționare a unor eventuale conflicte de muncă, fiind pe deplin conștienți de faptul ca traversăm o perioadă dificilă de pandemie, iar depășirea acesteia este mai importantă decât ambițiile de moment.

     De asemenea, noi, semnatarii acestei petiții susținem respectarea cu strictețe a legislației în vigoare precum și continuarea activității artistice a filarmonicii într-un climat favorabil ce duce la buna funcționare a acesteia. Ca angajați ai acestei instituții de cultură reprezentativă atât la nivelul regiunii Oltenia cât și la nivel național, cu un prestigiu acumulat în peste 70 de ani de activitate concertistică, ne dorim o colaborare fructuoasă atât cu personalitățile invitate în cadrul stagiunilor (dirijori si soliști), cât și cu ceilalți colegi, pentru a ne putea ridica necontenit standardele de performanță așteptate de publicul meloman. Pentru a ne poziționa în continuare printre instituțiile de spectacole și concerte de elită este imperios necesar să promovăm o conduită morală și civică ireproșabilă în cadrul comunității noastre. 
     Aceasta scrisoare deschisa a fost semnata de un numar de peste 50 de angajati ai Filarmonicii "Oltenia", membri sau nemembri de sindicat.
     Cu speranța că mesajul nostru a fost unul clar și de bun augur, vă mulțumim!

Politica