vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ludovic Orban vrea congres și alegeri în 15 septembrie

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis luni colegilor din Biroul Executiv (BEX) al partidului că și-ar dori ca congresul la care va fi aleasă noua conducere să aibă loc în jurul datei de 15 septembrie, au declarat surse politice pentru G4Media.ro. Orban le-a mai spus liderilor partidului că săptămâna viitoare, la viitoarea ședință a BEX, va convoca Consiliul Național, adică organismul de conducere care stabilește data congresului PNL, potrivit statutului.

Dacă data congresului e în jur de 15 septembrie, trebuie ca procesul de alegeri interne în filialele județen să aibă loc până la acel moment, adică pe parcursul lunii august cel târziu.

”Congresul trebuie sa fie un festival al democrației. PNL trebuie să rămână coerent, să puna în practică programul de guvernare”, a spus Orban în ședința BEX.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, Florin Roman a spus că trebuie evitată suprapunerea alegerilor cu campania de vaccinare, în luna septembrie, potrivit surselor G4Media.ro. El a cerut ca alegerile interne pentru șefia organizațiilor județene să fie făcute în septembrie, nu în august când e perioadă de concedii, ceea ce ar însemna ca congresul să fie mutat mai târziu.

Ludovic Orban a anunțat public că va candida pentru un nou mandat la șefia PNL, iar premierul Florin Cîțu a spus într-un interviu G4Media.ro în martie că va candida pentru o poziție superioară celei de vicepreședinte, adică fie de prim-vicepreședinte, fie de președinte al partidului.

Politica