joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovean, prins cu 180 km/h pe drumurile din Olt

Polițiștii olteni au acţionat, în acest weekend, pe drumurile publice din judeţ pentru creşterea gradului siguranță și disciplină rutieră.

Au fost aplicate astfel 502 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 165.205 lei.

În rândul celor care nu respectă prevederile legale referitoare la limitarea vitezei pe anumite porțiuni de drum s-a aflat și un bărbat din Craiova, surprins de radarul polițiștilor cu o viteză de 180 km/h.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La data de 15 mai a.c., pe Drumul Naţional 65/European 574, un bărbat din municipiul Craiova, judeţul Dolj, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 181 km/h, pe un sector de drum cu limita de viteza de 100 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2900 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile”, se arată într-un comunicat IPJ Olt.

Totodată, oamenii legii i-au sancționat și pe șoferii care s-au urcat la volan sub influența alcoolului ori în lipsa permisului de conducere, fiind deschis dosar penal, după caz.

La finalul acțiunii, pentru neregulile constatate, polițiștii au reținut 74 de permise de conducere, dintre acestea 15 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 46 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 13 pentru alte abateri, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 8 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 4 pentru conducere fără permis şi 2 pentru alte abateri.

Politica