joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trupurile neînsuflețite aruncate în fluviul Gange erau ale celor morți de Covid

Un guvern local din India a recunoscut, într-o scrisoare oficială, că trupurile neînsuflețite care fuseseră aruncate în fluviul Gange sunt ale victimelor Covid-19, prima confirmare oficială al unei practici alarmante, care rezultă din sărăcia extremă din unele zone ale țării și din teama de boli.

Imagini cu cadavrele care sunt purtate de apele fluviului, o apă considerată sfântă de hinduși, au șocat întreaga lume și o țară afectată de un dezastru fără precedent în epoca contemporană, scrie digi24.ro care citează Reuters.

Deși presa a făcut legătura între creșterea accelerată a numărului de decese de Covid și cadavrele care fuseseră aruncate în Gange, până acum autoritățile locale din statul Uttar Pradesh, din nordul țării, cu 240 de milioane de locuitori, nu a făcut cauza morții oamenilor respectivi publică.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Administrația are informații că acele cadavre sunt ale celor care au murit de Covid-19 și că trupurile sunt aruncate în fluviu fără a mai fi respectate ritualurile adecvate de înmormântare”, spune Manoj Kumar Sigh, oficial înalt al regiunii respective, într-o scrisoare internă către șefii de district, scrisoare care a ajuns la jurnaliștii Reuters.

Autenticitatea scrisorii a fost confirmată, însă autoritățile spun că autopsiile făcute la patru din cinci cadavre într-unul dintre districte nu au arătat o infecție Covid – „trupurile sunt în stare avansată de descompunere, deci nu sunt sigur că infecția mai poate fi detectată în acest caz”, a mai spus Singh.

71 de cadavre au fost descoperite în statul Bihar iar a stârnit temeri că virusul face ravagii în vasta parte rurală a Indiei, unde trăiesc două treimi din populație. Localnicii au declarat că rudele aruncă trupurile neînsuflețite în fluviu, pentru că nu își permit lemnul pentru incinerările tradiționale hinduse, iar crematoriile sunt copleșite de numărul uriaș de înmormântări

Sâmbătă, India a raportat din nou aproape 4.000 de decese, iar criza provocată de pandemie în această țară continuă să fie extrem de severă.

Politica