miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pfizer a confirmat introducerea dozei trei de vaccin

O dată cu relaxarea restricţiilor companiile producătoare de vaccin se pregătesc pentru administrarea celei de-a treia doză. Pfizer este cea care a oferit primul dead line în acest sens.

CEO-ul Pfizer a confirmat pentru prima dată că a treia doza va fi făcută între 8 si 12 luni de la administrea celei de a doua. Asta pentru a proteja oamenii de noile mutații de coronavirus apărute. Acesta a explicat că substanţa la care lucrează compania omoară virusul şi este foarte sigură. Compania spune că imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer este de cel puțin 6 luni, conform mediafax.ro.

Din punctul de vedere al producţiei, Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 şi 4 miliarde de doze în 2022. Contractul semnat de UE cu Pfizer ajunge la 1.8 miliarde de doze de vaccin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acelaşi timp, compania are în analiză şi un medicamentul oral experimental pentru tratarea Covid-19 al companiei Pfizer ar putea fi disponibil în curând, conform aceleiaşi surse.

Politica