joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Cîmpeanu: 90% dintre elevi vor merge la școală în săptămâna 17-21 mai

Săptămâna viitoare (17-21 mai), în școlile din 2.527 de localități toți elevii vor putea merge la școală, cu prezență fizică. Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație (90%).

În 654 localități, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, școlile vor rămâne în online (scenariul galben). Sunt vizați elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a. Este vorba despre 300.000 elevi, reprezentând 10% din numărul total, a declarat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Acesta a mai spus că masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările. De altfel, ministrul a spus că școlile și-au adaptat programul astfel încât elevii să vină la ore diferite la școală și să se evite astfel aglomerările.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Nu mai avem nicio localitate carantinată, dar scenariul roșu se aplică claselor cu cazuri confirmate”, a spus Cîmpeanu.

El a adăugat că încă sunt localități unde rata de infectare e de 10 la mie sau peste 10 la mie.

Referindu-se la măsurile de relaxare, ministrul a spus că domeniul educației a fost primul care a beneficiat de ele prin deciziile care au privit întoarcerea elevilor din vacanță, respectiv prezența fizică a elevilor din școlile speciale, și faptul că toți elevii din clasele terminale au făcut orele la școală.

Politica