vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a stabilit data alegerilor pentru fotoliile de primar rămase libere


Guvernul a stabilit data în care vor avea lor alegerile locale parțiale pentru primăriile rămase fără edili. Este vorba de duminică 20 iunie, data fiind aprobată printr-o hotărâre în ședința de joi a guvernului.
„Se aprobă calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parțiale din data de 20 iunie 2021. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 16 mai 2021”, conform hotărârii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale în unele circumscripții electorale.
Localitățile din Oltenia rămase fără primari după ce aceștia fie au fost declarați incompatibili, fie au decedat și în care vor urma alegeri în 20 iunie sunt:
În județul Dolj – Comuna Catane, comuna Sadova, comuna Terpezița și comuna Ostroveni. Orașul Filiași, rămas fără primarul Costeluș Ilie Gheorghe, după o decizie a ANI, nu este pe lista guvernului. Cel mai probabil se va da o nouă hotărâre pentru a se stabili data alegerilor și aici.
În Olt se vor organiza alegeri în comuna Deveselu, în Mehedinți în comuna Obârșia de Câmp, în timp ce în județul Vâlcea se vor organiza alegeri în comuna Scundu.

Politica