joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Somn de 4 kilograme, braconat de un bărbat din Băbiciu

Un bărbat de 58 de ani din localitatea olteană Băbiciu a fost depistat de jandarmi în timp ce desfășura activități de pescuit comercial pe râul Olt, folosind o ambarcațiune pneumatică și „unelte interzise”. 

În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, peștele a fost găsit viu și aruncat înapoi în mediul său natural.

„În seara zilei de 12.05.2021, în jurul orelor 20.30, în timp ce executau o acțiune specifică de prevenire și combatere a braconajului piscicol, jandarmii au depistat un bărbat având asupra sa captura și ustensilele folosite la prinderea acesteia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În dreptul localității Băbiciu, pe luciul de apă al râului Olt, a fost depistat un bărbat, cu domiciliul în Comuna Băbiciu din Județul Olt, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial folosind o ambarcațiune pneumatică și „unelte interzise„. 

Asupra acestuia, în unealta de pescuit, a fost găsit capturat un pește din specia somn, cu greutate de 4 kg, aflându-se în stare vie, astfel jandarmii au procedat la redarea lui mediului acvatic, prin deversare în apa râului Olt”, potrivit unui comunicat emis de Jandarmeria Olt.

Bunurile au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura:

–        lit. a)  – Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit;

–        lit. e) – Pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie.

Oamenii legii reamintesc că până la 7 iunie, prin ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării și al ministrului mediului, apelor și pădurilor, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești. 

Politica