vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Subvenția pentru căldură, eliminată

Autoritățile centrale pregătesc un proiect de lege prin care să interzică primăriilor să mai acorde subvenții pentru căldură. Adoptarea acesteia de către Parlamentul României, după ce va fi discutată în comisia economică, ar fi un adevărat dezastru pentru locuitorii orașului Drobeta-Turnu-Severin, care au subvenționat la jumătate din preț gigacaloriei.

Primăria a plătit în ultimii patru ani o sumă uriașă pentru subvenționarea căldurii iar severinenii cu venituri mici spun că merg din împrumut în împrumut ca să-și achite facturile, potrivit stiri.tvr.ro

Singura soluție pentru ca locuitorii orașului să scape de încălzirea centralizată, iar primăria de povara subvenționării ar fi alimentarea întregului oraș la gaze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numai că proiectul este, deocamdată, blocat pentru că investiția este derulată de un investitor privat, care nu are resursele financiare să racordeze locuințele. Se fac demersuri pentru ca Romgaz să cumpere această firmă privată, dar până în momentul în care se va face tranzacția, lucrările vor staționa.

Politica