marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Constantin Moraru a fost arestat pentru omor calificat

Fostul criminal în serie Constantin Moraru, suspectul reținut de procurori în cazul bătrânei omorâte prin ștrangulare în comuna Burila Mare, județul Mehedinți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Decizia a fost luată în cursul zilei de luni după amiază în data de 10 mai 2021 de către o instanță de judecată din cadrul Tribunalului Mehedinți.

„S-a admis propunerea de arestare preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Pedeapsa prevăzută de lege este de la 15 ani de închisoare până la 25 de ani de închisoare”, ne-a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, procurorul Lavinia Șișman.
Autorul nu și-a recunoscut fapta însă există probe temeinice la dosar, una dintre acestea fiind rezultatul probelor ADN de la Institutul de Medicină Legală și Criminalistică din București.

Constantin Moraru este un vecin de-ai femeii ucise, fost criminal în serie, condamnat la moarte pentru 4 crime săvârșite toate prin ștrangularea victimelor, scăpat printr-un noroc chior de la plutonul de execuție printr-un decret al lui Nicolae Ceaușescu ce i-a adus o pedeapsă mai blândă de 25 de ani de închisoare. Pentru 4 omoruri în scop de jaf şi multe furturi el urma să fie executat într-un poligon din penitenciarul Rahova, după ce a fost judecat public în sala Teatrului din Severin în faţa a mii de spectatori pentru a fi dat ca exemplu negativ. Numai că pe 26 ianuarie 1988, chiar de ziua lui, Nicolae Ceauşescu „s-a milostivit” de toţii infractorii şi a dat un decret prin care i-a scos pe mulţi din puşcării iar altora le-a redus pedepsele. Moraru a scăpat cu o condamnare de 25 de ani de detenţie şi a stat după gratii 20 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit rechizitoriului, acesta a omorât, în serie, în scop de jaf 4 persoane în vârstă, toate din Severin, prin aceeaşi metodă: ştrangularea cu sfori sau cordoane. În 1983 a ucis o farmacistă pensionară pe nume Maria Torjescu, în 1984 pe un pensionar pe nume Iulian Marinescu iar în 1986 îl ucide pe doctorul pensionar Gomoiu și pe soția acestuia. Și bătrâna ucisă acum câteva săptămâni în urmă, la Burila Mare, vecina pentru care a fost arestat, a fost omorâtă tot prin ștrangulare potrivit dovezilor din dosar. În data de 19 martie 2021 o bătrâna în vârstă de 76 de ani a fost găsită omorâtă prin ștrangulare în propria locuință.

Politica