vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinarea de la Castelul Bran: „Seringile” care au impresionat presa occidentală

BBC din Marea Britanie şi CBC din SUA, două dintre cele mai importante televiziuni din lume, au remarcat ideea de a organiza, în fiecare weekend al lunii mai, un maraton de vaccinare la Castelul Bran din România.

„Oamenii care poartă măşti de protecţie trec pe lângă un banner uriaş în care două seringi apar pe post de colţi de vampir, în timpul maratonului de vaccinare organizat la «Castelul Bran»”, a scris postul CBC.

„Locul care a reprezentat sursă de inspiraţie pentru „Dracula” lui Bram Stoker, Castelul Bran din România, cunoscut drept Castelul lui Dracula, oferă vaccinuri Pfizer gratuite pentru vizitatori, în fiecare weekend din luna mai”, menţionează jurnaliştii BBC, care publică un reportaj realizat la situl din județul Brașov.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot BBC reletează: „Medici cu autocolante cu colţi de vampir pe echipamentele lor sterile oferă câte o doză de vaccin Pfizer tuturor celor care vizitează Castelul Bran, din secolul al XIV-lea, aflat în centrul României. A fost asociat cu vampirul lui Stoker, contele Dracula, deoarece se crede că l-a găzduit pe infamul prinţ Vlad „Ţepeş. Această acţiune face parte dintr-o campanie guvernamentală de a încuraja mai mulţi români să fie vaccinaţi”.

De asemenea, CBS remarcă faptul că vizitatorii se pot prezenta la centrul de vaccinare fără programare, după care vor primi, drept bonus, intrarea gratuită în camera de tortură a castelului, la expoziţia cu 52 de instrumente medievale de tortură, pe lângă un certificat de vaccinare personalizat cu Castelul Bran, scrie Adevărul.

Potrivit directorului de marketing al castelului, Alexandru Prişcu, 252 de persoane au fost imunizate la Bran, între care și cetățeni străini, din Mexic, SUA, Germania sau Spania.

Campania de imunizare de la Vama Medievală a Castelului Bran se va realiza în fiecare weekend al lunii mai, cu ajutorul unei echipe medicale mobile, formată din doi medici, patru asistenţi şi trei registratori, fără programare: vinerea, între 14.00-20.00, sâmbăta, între 10.00-20.00, iar duminica, între 10.00-18.00. În plus, cei care doresc să se vaccineze la Castelul lui Dracula au şi parcarea gratuită.

Foto: Castelul Bran




Politica