vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Atletul Rareș Toader a cucerit aurul la Cupa Europeană

Atletul vâlcean Andrei Rareş Toader (născut și crescut la Călimănești) a câştigat medalia de aur în proba de aruncare a greutăţii, sâmbătă, la Cupa Europeană de aruncări de la Split (Croaţia), informează Agerpres.

Toader s-a impus cu performanţa de 20,83 metri (personal best), fiind urmat în clasament de portughezul Francisco Belo (20,47 m) şi de britanicul Scott Lincoln (20,25 m).

„M-am simţit bine şi mi-a plăcut teribil locul de unde am aruncat. Mi-a plăcut şi concurenţa cu nume puternice la Split”, a declarat Toader imediat după concurs pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot sâmbătă, Răzvan Cărare s-a clasat pe locul 5 (65,41 m) în Finala B la aruncarea suliţei tineret, Alexandru Novac a încheiat pe locul 8 (77,25 m) proba de aruncare a suliţei seniori, Adela Stanciu a ocupat locul 9 (61,23 m) la aruncarea ciocanului tineret, Constantin Zanfir a fost ultimul – locul 15 – la aruncarea discului tineret (48,03 m), iar Ioana Diana Ţigănaşu nu a reuşit nicio aruncare validă la aruncarea discului tineret.

România participă cu o delegaţie de 17 atleţi la competiţia de la Split.

Politica