sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Document șocant ce nu trebuie uitat! Evaluarea internă a șefilor de la PNL era similară cu cea din mafie! PNL dădea 10 puncte pe cap de PSD-ist înfundat! Dovada că a existat și „Ciuma Galbenă”! Acum tot așa o fi?

Orice om normal la cap, după o simplă lecturare a acestui document secret  de evaluare internă, ce poartă ștampila PNL Mehedinți, ar crede, mai degrabă, că  este vorba de o grupare de tip mafiot care vrea să-și îngroape concurența, și nu de un partid istoric, tolerant și pro-european. Prin actul cu pricina, o așa-zisă „evaluare” se încurajează și punctează  directorii liberali care „îndepărtează” cât mai mulți PSD-iști din instituțiile statului. Și nu numai PSD-iști, ci și oameni de afaceri „apropiați” de PSD. Concret, pentru fiecare PSD-ist mătrășit, PNL oferă câte 10 puncte liberalului șef de instituție deconcentrată din județ, evaluat. PNL mai dă punctaj mare colegului evaluat și pentru „rezilierea sau încetarea contractelor pentru servicii sau lucrări cu firme apropiate  PSD”. Este vorba de 10 puncte pentru fiecare contract de acest fel reziliat și om de afaceri lăsat pe drumuri… În schimb pentru fiecare membru PNL angajat la stat, directorul PNL evaluat primește câte 5 punte. În termeni penali așa ceva se poate numi instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu. Iar din punct de vedere moral avem de-a face cu o situație foarte periculoasă pentru democrație, chiar îngrozitoare și de netolerat…

Evaluarea internă de la PNL Mehedinți era similară cu cea din mafie: cu cât faci mai mult rău adversarilor politici de la PSD, cu atât de mult ești văzut și remarcat în partid. PNL știe cum să vâneze oameni din instituțiile publice județene. Este vorba de oamenii roșii, social-democrații, dar și de oamenii de afaceri „apropiați” de PSD. Există dovezi limpezi, clare, în acest sens, proba cea mai relevantă fiind materialul clientului, mai exact un act oficial intitulat „fișe de evaluare”. Potrivit acestui document uluitor de toxic democrației, ținut la secret de partid, cadrele PNL Mehedinți cu funcții de conducere în instituțiile statului din județ erau evaluate nu pentru competențele profesionale  sau realizările în slujba cetățeanului, ci în baza unor practici murdare, de tip mafiot.

„Ciuma galbenă”: punctaj de tip penal marca PNL, în instituțiile publice
Punctajul cel mai mare era acordat șefului din PNL care a dovedit că a mătrășit din instituția publică cât mai mulți pesediști dar și oameni de afaceri „apropiați” de PSD.
„Îndepărtarea membrilor PSD din funcțiile de decizie la nivelul instituției – 10 puncte /caz. Rezilierea sau încetarea contractelor pentru servicii sau lucrări cu firme apropiate PSD – 10 puncte/contract reziliat. Promovarea de lucrări și servicii cu firme cinstite – de la 0 până la 20 puncte”, se arată în documentul de evaluare a directorilor PNL. Cu alte cuvinte, PNL oferă 10 puncte pe „cap” de PSD-ist „îndepărtat”, încă 10 puncte pentru fiecare contract reziliat cu firmă „apropiată” de PSD și până la 20 de puncte pentru promovarea de lucrări și servicii cu firme „cinstite”. Păi cum știi tu director PNL dacă o firmă e „cinstită” sau nu e „cinstită”? Cum clarifici  dacă firma e „apropiată” de PSD? Și dacă ar fi așa, automat este „necinstită”? Iar firma pe care „o aduci”  tu în locul ei este firmă cinstită? Asta îi preocupă deci pe cei din PNL, contractele bănoase sub controlul lor, angajările pentru ei, nu bunul mers al instituției, nu interesul public și al cetățeanului. Potrivit documentului secret, notă mare, punctaj bun, se mai acordă directorului liberal care își angajează  în instituția publică cât mai mulți PNL-iști de-ai lui, musai cu carnet de partid.
„Angajarea membrilor PNL, cu viza organizației – 5 puncte/membru angajat. Angajarea sau promovarea membrilor PNL pe funcții de decizie în instituție – 10 puncte/membru angajat”, se arată în documentul PNL.
Pusă în fața faptului împlinit, adică a actului oficial cu ștampila partidului,  PNL Mehedinți ne-a confirmat atunci oficial despre existența acestui document intern, a fișei de evaluare, care, cel mai probabil, a existat în toate filialele județene liberale din țară, cu girul conducerii centrale a PNL. Acest caz incredibil a avut loc prin anul 2006 și din păcate nu s-a lăsat cu demisii de onoare la vârful PNL, cum ar fi trebuit în mod normal. În atare condiții e greu de crezut că acum, chiar și după atâția, PNL și-a schimbat aceste practici murdare. Căci auzim zilnic, cu răutate, de la actualii conducători ai PNL,  că „PSD trebuie să dispară din instituțiile statului”. Să dispară „amantele lor,  copii lor, rudele lor, pilele lor, clientela  lor politică”. Documentul secret al liberalilor mehedințeni care avizează și stimulează prigonirea adversarilor de la PSD, chiar dacă e conceput mai demult în laboratoarele PNL, din păcate,  după o simplă lecturare, ai convingerea că e produs acum, în zilele noastre…

Policlinica Buna Vestire Craiova

Unii directori au recunoscut, alții ne-au mințit…
La vremea de atunci, majoritatea directorilor PNL din județ contactați de noi au negat existența documentului. Singurul care a fost cinstit și a recunoscut evaluarea internă pe punctaj politic a fost directorul DADR Mehedinți, Ștefan Răceanu. Întrebat de documentul intern, directorul liberal de la DSV Mehedinţi, de la acea vreme, Paul Adamescu, ne-a declarat că nu a primit un astfel de document şi că habar nu are de existenţa lui. „Ce evaluare? Ce fișe?  Eu nu am primit aşa ceva. Noi nu avem voie să ne implicăm în politică pentru că suntem funcţionari publici”, ne-a declarat Paul Adamescu. „Nu cunosc nimic. La mine n-a ajuns așa ceva!”, ne-a spus directorul de atunci al spitalului județean din Severin, doctorul  Gheorghe Ovidiu. Și alți directori contactați de noi l-au luat și ei pe „nu” în brațe și nu au recunoscut nimic de existența documentului. Singurul om onest, care nu a putut să ne mintă și nu s-a sfiit să spună adevărul, a fost directorul Direcţiei Agricole Mehedinţi de la acea vreme, Ştefan Răceanu. „Evaluarea mea este de 118 puncte, este destul de rezonabilă, mai multe nu pot să vă spun că şi aşa, sigur, voi avea probleme!”, ne-a declarat atunci directorul DADR Mehedinți, Ștefan Răceanu.

PNL Mehedinți: „Aceste fişe au fost trimise către toţi directorii”
La vremea respectivă, în anul 2006, PNL Mehedinți a recunoscut oficial despre existența acestor fișe de evaluare și ne-a oferit o explicație politicianistă, mincinoasă: „Aceste fişe au fost trimise către toţi directorii şi şefii serviciilor deconcentrate care au avut susţinerea politică a PNL. Chestiunea este nu de a face un clasament ci de a corecta anumite lucruri în special privitoare la imaginea publică a activităţii directorului pentru că noi am constatat că există şefi de instituţii care au o activitate bună şi corectă dar care nu e cunoscută şi e vorba de efortul lor de a-şi mediatiza activitatea şi programul Guvernului. În ceea ce privește îndepărtarea membrilor PSD și rezilierea sau încetarea contractelor pentru servicii sau lucrări cu firme apropiate PSD facem referire la cazurile în care există dubii că aceste contracte nu au fost corect adjudecate şi nu este vorba de toţi membrii PSD  ci dacă există persoane care blochează activitatea Guvernului”, a fost răspunsul de atunci, oferit de organizația PNL Mehedinți.

Politica