Investiție de două milioane euro pentru dotarea Spitalului Județean Vâlcea

Indicatorii proiectului ce urmează a fi implementat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea au fost aprobați. Este vorba despre creșterea capacității unității medicale de gestionare a crizei sanitare COVID-19.
Potrivit spuselor lui Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, în cadrul acestui proiect a fost obținută o finanțare în valoare de 9.744.204,54 lei (cca. 2 milioane de euro). Din acești bani se vor achiziționa noi echipamente medicale și de protecție și se vor recupera sumele de bani cheltuite până în prezent pentru asigurarea materialelor și echipamentelor necesare în lupta cu virusul.

„Printre echipamentele ce vor fi achiziționate, în cadrul acestui proiect, amintim: aparate ventilație mecanică, ecografe portabile, aparate EKG, cărucioare resuscitare, nebulizatoare, butelii oxigen portabile, sonde intubație și de alimentație etc.. De altfel, CJ Vâlcea a solicitat fonduri europene pentru gestionarea crizei sanitare, în toate unitățile spitalicești aflate în administrare”, a transmis Constantin Rădulescu.

Populare

Recomandări

Mehedinți. S-a deschis anul universitar 2022 – 2023, la Drobeta Turnu-Severin

Anul Academic 2022-2023 a fost deschis, astăzi, la Centrul...

Mangia, simțit de un alt fost fotbalist de la CSU: „Nu era normal”

Florin Gardoș, unul dintre jucătorii care l-au criticat pe...

Managerul SCJU Craiova: „Hrana bolnavului nu este o joacă”

De-a lungul timpului, una dintre cele mai mari nemulțumiri...

Test al „armei Apocalipsei”, în Marea Neagră! Riscuri și pentru Federația Rusă

Vladimir Putin ar putea să-și arate disponibilitatea de a...