vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Claudiu Năsui, în pericol să fie remaniat

O parte din liderii PNL consideră că ministrului Economiei, Claudiu Năsui (USR), ar trebui să plătească cu funcția după ce a cerut amânarea dezbaterilor parlamentare pe legea 5G.

„Și Iohannis a fost foarte supărat pe ce a făcut Năsui”, mai spun sursele citate.

Liberalii spun că a fost inadmisibil gestul ministrului USR pentru că legea 5G era asumată de Guvern și avizată și de CSAT, iar dacă Năsui într-adevăr ar fi avut observații tehnice, ar fi trebuit să le ridice în coaliție sau în guvernul din care face parte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursele citate susțin că gesturi precum cel al lui Năsui pot ridica întrebări despre credibilitatea României în contextul în care țara s-a angajat într-un memorandum cu SUA să-i excludă pe chinezi din orice parteneriat pe 5G, proiectul fiind de importanță strategică.

Lideri PNL consideră că la evaluarea de 6 luni a activității miniștrilor, Năsui ar trebui să fie un candidat serios la remaniere, scrie stiripesurse.ro

Ministerul Economiei a spus că susţine fără echivoc Legea 5G trimisă în Parlament, dar că nu s-au respectat anumite proceduri, iar notificarea transmisă de către minister Parlamentului a fost în urma unei comunicări cu Comisia Europeană.

Politica