vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. 13 migranți, prinși de polițiști când încercau să intre în România traversând Dunărea cu o barcă pneumatică

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – judeţul Mehedinţi au depistat treisprezece cetăţeni străini care încercau să traverseze fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile, pentru a intra ilegal în România din Serbia.

Potrivit unui comunicat al instituției, în data de 08.05.2021, în jurul orei 05.30, o patrulă a polițiștilor de frontieră de la  Sectorul Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – județul Mehedinți, pe timpul desfășurării misiunii de supraveghere, a observat pe direcția km. flv. 893 o ambarcațiune pneumatică cu treisprezece persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunării. Imediat, echipajul naval de pe una din ambarcațiunile Poliției de Frontieră a intervenit pentru a intercepta barca respectivă. 

”Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (cod galben de vânt puternic, valuri mari) cei treisprezece cetățeni afro-asiatici se aflau în pericol de înec. Din acel moment polițiștii de frontieră au demarat o acțiune de salvare a persoanelor, acestea fiind aduse în siguranță la mal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrucât una dintre persoane acuza o stare de rău, a fost solicitat serviciul de ambulanță, aceasta fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent starea ei fiind stabilă”, se arată în comunicat.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Afganistan, Iran și Siria unsprezece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi doi minori, în vârstă de 2 şi 6 ani, care au părăsit teritoriul Serbiei încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcațiuni gonflabile.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politica