joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reguli noi pentru parcările cu plată din Râmnicu Vâlcea

Regulamentul serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local din Municipiul Râmnicu Vâlcea a suferit modificări.

Conform autorităților locale, lista parcărilor publice cu plată din municipiu se completează şi cuprinde astfel 3.406 locuri de parcare, grupate în două zone tarifare: zona A (suprapusă cu Zona Centrală), cu o taxă de parcare de 1,5 lei pentru o jumătate de oră, de 3 lei pentru o oră şi de 12 lei pentru o zi, respectiv zona B (cartierele 1 Mai, Traian, Nord şi Ostroveni), cu o taxă de parcare de 1 leu pentru o jumătate de oră, de 2 lei pentru o oră şi de 9 lei pentru o zi. Aceste taxe se aplică doar pentru intervalul orar 08.00 – 17.00, în zilele de luni până vineri, şi între orele 09.00 – 13.00, în zilele de sâmbătă, în restul acestor intervale parcarea fiind gratuită.

Rezidenţii persoane fizice pot obţine abonamente pentru o stradă (indiferent dacă este din zona A sau B) la preţul de 25 lei/lună sau 60 lei/trimestru, iar persoanele fizice care doresc un abonament pentru toate parcările din zonă o pot face la preţul de 80 lei/lună sau 200 lei/trimestru (cu excepţia parcării acoperite de la primul nivel al structurii din faţa Casei Tineretului, unde tarifele sunt de 120 lei/lună, respectiv 300 lei/trimestru).

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Plata parcării în toate aceste zone se poate face prin intermediul aplicaţiei TPark (inclusiv prin card bancar înrolat) sau prin sms, iar abonamentele se pot obţine de la sediul Direcţiei Administrarea Domeniului Public. HCL nr. 65/2021 se aplică începând cu data de 10 mai, până atunci toate parcajele avute în vedere de acest act normativ fiind marcate corespunzător, inclusiv cu modalităţile de plată”, informează Primăria Râmnicu Vâlcea.

Politica