joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a vaccinat public cu AstraZeneca

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit vineri prima doză din vaccinul anticoronavirus AstraZeneca la policlinica de stat din Chişinău.

Cu câteva săptămâni înainte, aceasta a declarat că se va vaccina împotriva noului coronavirus atunci când va fi sigură că în Republica Moldova ajung suficiente doze pentru imunizarea populaţiei, informează Ziarul de Gardă şi Ziarul Naţional din Chişinău.

Maia Sandu a spus că a decis să se vaccineze după ce a fost anunţată că România va oferi Republicii Moldova alte câteva sute de mii de doze de vaccin, conform publicaţiei menţionate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acum că am primit această veste minunată din partea României că vom avea mai mult vaccin cred că este momentul potrivit să mă vaccinez şi eu, aşa încât să-i încurajez pe cei care încă stau la dubii”, a spus preşedinta Maia Sandu.

Maia Sandu a anunţat miercuri că România va dona Republicii Moldova 100.000 de doze de vaccin. Totodată, ea a spus că autorităţile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Chişinăului, prin revânzare, câte 200.000 de doze de vaccin pe lună.

„Mi-a fost administrată astăzi prima doză de vaccin şi sunt aici pentru a-i încuraja pe toţi cetăţenii Republicii Moldova care încă nu s-au vaccinat să facă acest lucru. Este foarte important. Mulţi dintre noi am pierdut oameni dragi în această pandemie. Mai mulţi au pierdut salarii, locuri de muncă. Majoritatea suferă din cauză că nu pot să-i vadă pe cei dragi, nu se pot aduna împreună cu prietenii, familia. Pentru ca să punem capăt acestor nenorociri, pentru a putea ieşi din această pandemie, singura soluţie este să ne vaccinăm”, a declarat Maia Sandu într-un mesaj public la ieşirea din policlinică, potrivit Deschide.md, citat de g4media.ro

Politica