joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pfizer donează vaccinuri pentru participanţii la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice

Companiile Pfizer şi BioNTech au semnat o înţelegere cu Comitetul Internaţional Olimpic, conform căreia vor dona doze de vaccin împotriva coronavirusului pentru a contribui la imunizarea sportivilor şi delegaţiilor participante la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, a anunțat Pfizer, într-un comunicat publicat pe propriul site.

Livrarea serului dezvoltat în colaborare de compania americană Pfizer și cea germană BioNTech către delegaţiile participante ar urma să înceapă la sfârşitul lunii mai, astfel încât participanţii la Olimpiadă să primească până la eveniment şi a doua doză.

Dozele oferite vor fi suplimentare celor furnizate în urma unor înţelegeri cu guvernele din întreaga lume, se arată în comunicatul de pe site-ul Pfizer, potrivit libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Această donație este un alt instrument din setul nostru de măsuri pentru a contribui la siguranța și siguranța Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo pentru toți participanții și pentru a ne arăta solidaritatea cu amabilele noastre gazde japoneze”, a declarat președintele CIO, Thomas Bach.

„Prin administrarea vaccinului, toți participanții pot transmite un mesaj puternic că imunuzare nu se referă doar la sănătatea personală, ci și la solidaritate, la sănătatea celor din jurul lor”, a completat șeful Comitetului Olimpic.

Sportivii participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 vor fi supuşi testelor la fiecare patru zile pentru a se evita infectarea cu Covid-19.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în perioada 23 iulie – 8 august, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc în intervalul 24 august – 5 septembrie.



Politica