vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Moderna anunță că vaccinul său are 96% eficiență la adolescenții între 12 și 17 ani

Compania Moderna a anunţat că vaccinul său împotriva COVID-19 este 96% eficient la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, conform rezultatelor iniţiale ale studiilor clinice, informează Agerpres, care citează AFP.

Dintre cei 3.235 de participanţi la aceste studii, derulate în Statele Unite, două treimi au primit vaccinul, iar o treime a primit un placebo.

Vaccinul „a fost, în general, bine tolerat, fără a fi identificate până acum probleme serioase de siguranţă”, a transmis compania.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele mai frecvente efecte secundare au fost durerea la locul injectării, cefalee, oboseală, durerile musculare şi frisoane – similare cu cele observate la adulţi.

Moderna a declarat că va avea discuţii cu autorităţile de reglementare cu privire la o posibilă modificare a autorizării vaccinului său, care este administrat în prezent la persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Vaccinarea adolescenţilor reprezintă următorul pas în campaniile de vaccinare, necesar în opinia experţilor pentru a stopa epidemia.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că din vară vor putea fi vaccinați și copiii de peste 12 ani, cu acordul părinților.

Moderna a început, de asemenea, în martie studii privind vaccinul său anti-COVID19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani.

Politica