miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. 10 cetăţeni străini, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Zece cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra  ilegal în România din Serbia, au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare, judeţul Mehedinţi.

”În data de 06.05.2021, în jurul orei 12.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, cu sprijinul Secției 6 Poliție Cujmir, în localitatea Pristol, în dreptul km fluvial 845,9,  a fost descoperit un grup format din zece cetăţeni străini,” se arată în comunicat.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

După primele verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan şi Bangladesh, zece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de unul dintre cetăţenii afgani. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă, cu intenţia de a ajunge în ţări din Vestul Europei la rudele acestora.

Politica