miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum să nu fii furat la mănăstire. Acțiune a poliției la Maglavit

Mănăstirile sunt lăcașuri sfinte, însă nu și pentru hoți. Aceștia pot profita de neatenția enoriașilor și de aglomerație pentru a „băga mâna în buzunare”. Pentru a preveni furturile, politiștii doljeni de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști ai Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au desfăsurat o acțiune preventivă la  Mănăstirea Maglavit. Polițiștii au întâmpinat oamenii cu recomandări informativ-preventive, menite să atragă atenția cum că neglijența conduce deseori la riscuri si expunere in fața ilegalităților.

„Polițiștii doljeni doresc să atragă atenţia asupra unor paşi simpli ce sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi şi care ne pot ajuta să evităm situații neplăcute.

Recomandări adresate cetăţenilor pentru prevenirea furturilor din buzunare, poșete, genți: Nu păstrați banii sau telefonul în buzunarele exterioare ale vestimentației! Poziționați geanta sau borseta în fața dumneavoastră! Nu luați sume mari de bani la dumneavoastră! Când mergeți în zone aglomerate, manevrați banii în interiorul genții! Încercați, pe cât posibil, să efectuați plăți cu ajutorul cardurilor bancare! Țineți portofelul într-un buzunar interior al vestimentației!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Recomandări adresate cetăţenilor pentru prevenirea furturilor din autovehicule: Nu lăsați la vedere, în interiorul autovehiculului, bunuri care i-ar putea tenta pe hoți! Nu lăsați niciodată deschise geamurile sau portierele autovehiculului! Atunci când părăsiți autovehiculul și acționați închiderea centralizată, asigurați-vă că portierele s-au închis! Nu vă lăsați niciodată documentele, cardurile sau alte înscrisuri în torpedou! Totodată, în contextul pandemiei de Covid 19, poliţiştii recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie dispuse de autorităţi în această perioadă, să nu se expună la riscuri, să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţarea fizică”, conform IPJ Dolj.

Politica