Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vaccinare direct din mașină, în parcarea Shopping City Râmnicu Vâlcea

Publicat

pe

Un centru de vaccinare drive-through se va deschide sâmbătă, 08 mai 2021, în parcarea mall-ului situat în partea de nord a municipiului Râmnicu Vâlcea (str. Ferdinand nr. 38) – Shopping City Râmnicu Vâlcea. Acolo, persoanele care doresc se pot imuniza împotriva COVID-19 cu serul PfizerBioNTech, direct din mașină.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Vâlcea, centrul drive-through va avea două fluxuri de vaccinare și va funcționa în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Pașii care trebuie parcurși în cadrul centrului drive-through sunt următorii: prima oprire va fi punctul de triaj, unde, după măsurarea temperaturii, oamenii trebuie să prezinte actul de identitate și vor primi un chestionar de triaj care trebuie completat. Acest chestionar poate fi completat și înainte de a ajunge la centru, online. Ulterior, după ce medicul de la punctul de triaj va verifica chestionarul și va valida criteriile medicale pentru vaccinare, persoanele doritoare vor fi direcționate către zona de vaccinare; Vaccinarea se va realiza direct în mașină, iar datele oamenilor vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare. După administrarea vaccinului, cei imunizați vor fi ghidați în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical, unde se va sta 15 minute, timp în care se va emite adeverința de vaccinare pe care va fi menționată și data la care se va efectua rapelul.

„Cei care doresc să se imunizeze în acest centru drive-through nu trebuie să se programeze pe platformă.  Tot ceea ce trebuie să facă este să se prezinte la sfârșit de săptămână în parcarea Shopping City Râmnicu Vâlcea. Nu e nevoie nici să coboare din mașină, pe toată durata procedurii de vaccinare urmând să fie ghidați de personal specializat. La acest centru se poate prezenta orice cetățean român de peste 16 ani, chiar și românii din diaspora care vor să se vaccineze în perioada în care stau în România. Rapelul va putea fi făcut atât în centrele de vaccinare fixe existente în țară, dar și la acest centru drive-through, care va funcționa cât va fi nevoie.  Îi îndemn pe toți cei care încă nu s-au vaccinat să se imunizeze împotriva COVID-19, indiferent de centrul pe care-l aleg.  Sunt convins că toți ne dorim să depășim cât mai curând această perioadă dificilă și numai împreună putem realiza acest deziderat. Suntem puternici împreună! Ghidați de cele mai bune intenții, suntem de neoprit!”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.