vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O femeie de 25 de ani a născut 9 copii

O femeie din Mali a născut nouă bebeluși, cu doi în plus față de ceea ce evidențiaseră investigațiile medicale.

Conform testelor cu ultrasunete efectuate în Maroc și Mali, Halima Cisse ar fi trebuit să nască șapte bebeluși, însă doi dintre frați pur și simplu nu au putut fi văzuți. Toți copiii au fost născuți prin cezariană.

Sarcina lui Cisse a devenit subiect național în țara vest-africană și a atras atenția liderilor, scrie digi24.ro Când medicii au spus că Cisse are nevoie de îngrijiri de specialitate, în luna martie, liderul țării, Bah Ndaw, a ordonat trimiterea ei în Maroc, unde putea fi îngrijită mai bine. Aici, de altfel, a născut cinci fete și patru băieți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicii au fost îngrijorați cu privire la sănătatea femeii, potrivit presei locale, precum și cu privire la șansele de supraviețuire ale bebelușilor ei. Cazurile de nonupleți sunt extrem de rare. Complicațiile medicale la nașterile multiple de acest fel duc deseori la decese ale copiilor.

„Mama și bebelușii se descurcă bine până în prezent”, a declarat ministrul sănătății din Mali, Fanta Siby, pentru Agenția France-Presse, adăugând că a fost ținută la curent în permanență cu situația de către medicul malian care a însoțit-o pe Cisse în Maroc.

Femeia urmează să se întoarcă acasă peste câteva săptămâni.

Politica