joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Alegeri anticipate pentru primăria Obârșia de Câmp. Cele mai mari șanse le are veterinarul Florea Călinescu de la PSD! PNL este pe locul 4 în sondaje după USR-PLUS și PMP!

Luna viitoare vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în comuna Obârșia de Câmp din județul Mehedinți, Autoritatea Electorală Permanentă stabilind ziua scrutinului pe data de 20 iunie 2021. Cele mai mari șanse de a ajunge edil-șef aici le are Florea Călinescu, un om cumsecade și cu pregătire, de profesie veterinar, fost primar, fost viceprimar și consilier local, membru cu ștate vechi în PSD Mehedinți, care nu s-a perindat ca alții dintr-un partid în altul, a rămas în PSD și la bine și la greu, cum se spune în popor. Dacă nu va candida Călinescu la primărie, cel mai probabil PSD va arunca în lupta electorală o doamnă, cam la fel de bine cotată în comună. PNL, partidul principal de la guvernare, are cele mai mici șanse de reușită, mai mici decât USR- PLUS și PMP, potrivit surselor noastre.

De ce a rămas comuna fără primar: alesul a primit condamnare la închisoare
Primarul care a câștigat alegerile locale din anul 2020, Florea Stănaia, nu a fost validat în funcție de către instanța de judecată. Motivul, Stănaia a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție, plus interzicerea dreptului a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani de către Curtea de Apel Craiova.
Conform completului de judecată, edilul a fost condamnat pentru săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual 19 acte materiale, 17 sub forma autoratului și 2 sub forma participației improprii. Odată cu primarul care n-a mai fost validat primar au mai fost condamnate în același dosar 3 rude ale sale pentru fraude cu fonduri europene. Dosarul a fost instrumentat de procurorii de la DNA Craiova.

Politica