joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova, norocoasa etapei în play-off

Echipa antrenată de grecul Ouzounidis a pierdut în fața celor de la Academica Clinceni, chiar dacă trupa din Bănie venea după două victorii foarte importante, în fața contracandidatelor la titlu. Oltenii nu au reușit să scoată nici măcar un punct, în fața unei echipe ce nu emite mari pretenții în play-off. Alb-albaștrii și-au băgat singuri mingea în poartă. Autogolul lui Marius Constantin a fost și singura fază la care unul dintre portari a fost învins, iar meciul s-a încheiat 1-0, în defavoarea craiovenilor.
La finalul partidei, Ouzounidis s-a arătat foarte dezamăgit de atitudinea elevilor săi și nu a vrut să vorbească despre șansele la titlu, invocând faptul că nici până în acel moment nu a făcut-o.

„Am obținut ce am meritat, nu am jucat ce știm, am făcut greșeli și asta merităm. Am încercat să atacăm, am greșit multe pase, nu am meritat să câștigăm. Nu am vorbit despre titlu nici înainte, nu vorbesc nici acum. Trebuie să ne recuperăm agresivitatea, astăzi am făcut un joc foarte, foarte prost. Până acum jucătorii au dat tot ce au putut, azi a fost un meci prost, o zi proastă. Dar pierdem împreună, câștigăm împreună. Nu ne gândim la FCSB – CFR, mai bine ne gândim la noi, la motivația noastră, nu să sperăm la rezultate favorabile de la contracandidate. Am văzut azi o echipă goală, cred că am făcut cel mai prost meci de când sunt eu aici, trebuie să găsim un fel de a continua, de a lupta”, a declarat Marinos Ouzounidis după meci.
Marius Constantin a fost și el foarte supărat după autogolul ce a adus înfrângerea echipei sale. Fundașul spune că nu vrea să renunțe la luptă și că formația olteană trebuie să profite de șansa ei până la final.
„Este o înfrângere dezamăgitoare, nu-mi pot explica. Nu putem spune că a fost lipsă de prospețime, am venit cu încredere după cele două victorii și am răsturnat găleata cu lapte. Trebuie să revedem meciul pentru a ne forma o părere obiectivă, să vedem unde am greșit. Era un meci foarte important pentru noi, cele două victorii pe care le-am reușit împotriva contracandidatelor acum sunt în van, nu ne mai ajută absolut deloc. Mai sunt 15 puncte în joc. Dacă renunțăm acum, plecăm în vacanță, trebuie să ne pregătim și să luptăm până la capăt. Nu am acum o părere asupra meciului. Nu cred că am avut foarte multe ocazii, vreau să-mi cer scuze în fața tuturor pentru acest autogol. Șansele la titlu sunt scăzute în momentul de față, așteptăm să vedem ce se întâmplă la FCSB – CFR”, a declarat Marius Constantin.

După înfrângerea cu Academica Clinceni, CSU Craiova rămâne pe locul trei în play-off-ul Ligii 1, cu 37 de puncte. Totuși, alb-albaștrii se pot considera norocoșii etapei, pentru că CFR Cluj și FCSB au avut meci direct, ce s-a terminat la egalitate, scor 1-1, iar diferența de puncte nu s-a mărit decât cu un singur punct. Astfel, CSU Craiova nu a fost scoasă din lupta pentru titlu, iar situația se poate schimba în două etape.
Alex Chipciu, jucătorul de la CFR Cluj, are încredere că ardelenii vor rămâne pe prima poziție până la finalul campionatului, chiar dacă în partida cu FCSB nu au putut să câștige.
„Cred că am redevenit pragmatici în ultimele meciuri, dacă mă gândesc la meciul cu Sepsi, cu Craiova. Azi s-a schimbat jocul, au marcat ei primul gol și ne-a fost greu să egalăm. Diferența va fi făcută de punctele de acum. Cred că CFR știe să gestioneze astfel de momente. Sper să o ținem așa până la final. Sincer, CFR va face cei mai puțini pași greșiți. Nu mi-aș dori să mai fie palpitant finalul, vreau mai multă liniște pe final de carieră”, a mai spus Chipciu, la Look Sport+.
Edi Iordănescu este conștient că ritmul din play-off poate face orice echipă să greșească, așa cum a făcut-o și CSU în fața celor de la Clinceni. Antrenorul clujenilor spune că meciurile jucate împotriva celor mai puternice echipe din campionat sunt greu de gestionat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ne așteptam la un joc foarte greu și uitați-vă la toate meciurile din play-off. Vorbim de Europa, de campionate foarte puternice, unde echipele joacă din 3 în 3 zile. Sunt echipe mari, construite pentru asta, dar vorbim și de alte condiții. E foarte greu la noi să ducem o astfel de luptă, cu meciuri atât de intense, cu atât de mare importanță. Nu vorbim că jucăm din 3 în 3 zile, ci de meciuri cu cele mai bune echipe ale competiției. De exemplu, vedeți că Craiova a bătut CFR, a bătut FCSB și a pierdut la Clinceni. E greu să ții intensitatea și ritmul ridicate. Ca și joc, e vorba de moment. Poți să valorifici, sau o pățești”, a spus Edi Iordănescu după egalul cu FCSB.

sursă foto: prosport.ro

Politica