joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pască fără aluat. Rețetă simplă pentru Paște


Alături de ciorba de miel, friptura la cuptor și ouăle vopsite, pasca cu brânză și stafide nu trebuie să lipsească din meniul de Paște.

Vă prezentăm o reteță pentru o pască fără aluat!

Ingrediente pască fără aluat:

Policlinica Buna Vestire Craiova

600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă de vanilie
o lingură cacao, pentru decor – opţional

Mod de preparare pască fără aluat:

Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius.

Ouăle se separă. Gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine cu untul şi un praf de sare, folosind un mixer, până se topeşte zahărul.

Se adaugă brânza, smântâna, apoi făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă bine, până se desfac cocoloaşele.

Albuşurile se bat spumă, separat. Când s-au întărit suficient, se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se adaugă stafidele.

Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. (Deasupra se presară cacao.) Se coace 45-50 de minute. Se serveşte caldă sau rece, după preferinţă.

Politica