Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Mai mulți medici de la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu-Severin amenință cu demisia

Publicat

pe

Cinci medici de la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu-Severin, secția de Cardiologie amenință că nu mai vor să facă gărzi de la 1 mai și chiar să demisioneze. Nemulțumirile lor pornesc de la tăierea unor sporuri pe care le-au primit în ultimii zece ani, pentru tratarea pacienților aflați în stare critică și gravă.

În plus, aceștia mai acuză faptul că reprezentanții unității sanitare ar vrea desființarea compartimentului de Terapie Intensivă Coronarieni, care le asigură acoperirea legală pentru tratamentul urgențelor cardiologice foarte grave.

Fără acest compartiment, pacienții gravi și foarte gravi ar trebui îndrumați către alte spitale, cu care unitatea sanitară nu are deocamdată protocoale.

Șeful secției, dr. Nicolae Trocan, își susține colegii și spune că acel compartiment care trebuia să le dea dreptul să trateze pacienții cu afecțiuni cardiologie foarte grave, trebuia înființat încă din 2012, potrivit adevarul.ro

„Dacă nu mai avem compartimentul ăsta, noi nu mai putem trata pacienţii cu infarct miocardic şi, normal, colegii nu mai vor să facă de gardă. Va fi greu să găsim salvări şi să-i transferăm la alte spitale”, a declarat dr. Trocan. 

Dar cum unitatea sanitară nu a putut întruni condițiile, timp de zece ani s-a mers la limita legii. Adică, într-un compartiment terapie intensivă coronarieni, medicii tratau pacienți veniți în stare gravă și primeau în același timp și sporurile cuvenite.

Reprezentanții spitalului recunosc că au funcționat la limita legii. Ei spun că au încercat o negociere cu medicii, pentru că sporurile pe care le-au primit până acum nu mai au în prezent acoperire legală, iar în cazul unui control, curtea de conturi le va imputa.

Ca să trateze pacienții foarte gravi, spitalul trebuia să înființeze o unitate de supraveghere și tratament avansat a pacienților cardiaci critici, ceea ce nu s-a întâmplat. Iar acum i-ar fi foarte greu să obțină autorizațiile necesare de la Ministerul Sănătății. Conducerea spitalului crede că va ajunge la o înțelegere cu medicii și nu se va recurge la refuzul de a face gărzi.

Conducerea DSP susține că în cursul zilei de mâine, împreună cu reprezentanții Prefecturii Mehedinți vor aduce la negocieri și vor pune față în față cele două tabere, conducerea spitalului și medicii, pentru a găsi o soluție de rezolvare a acestor tensiuni.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.