vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Au venit „bibani” la penitenciarul Severin

„Sânge” proaspăt la penitenciarul Drobeta Turnu Severin! În urma definitivării concursului din sursă externă, la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, în cadrul sectorului operativ, au fost încadrați 29 de polițiști de penitenciare, dintre care 27 polițiști de penitenciare debutanți și 2 polițiști de penitenciare definitivi. La acest concurs au fost înscriși un număr de 683 de candidați.
În perioada 26.04.2021-25.10.2021, polițiștii de penitenciare debutanți vor parcurge stagiul specific polițiștilor de penitenciare debutanți conform Ordinului nr. 3513/C/2020 din 8 septembrie 2020, unde vor urma cursuri de inițiere și de formare a deprinderilor practice.
„Polițiștii de penitenciare definitivi au depus jurământul de credință, ceremonialul reprezentând un moment încărcat de speranța atingerii unor idealuri înalte, dar și un legământ față de valorile sistemului administrației penitenciare, reprezentând baza dezvoltării unui spirit de loialitate, profesionalism, respect față de lege și față de drepturile fundamentale ale persoanelor custodiate. În perioada 26.04.2021-16.06.2021, aceștia își vor desfășura activitatea specifică perioadei de tutelă. Pe parcursul carierei, polițiștii de penitenciare se vor confrunta cu provocări în exercitarea atribuțiilor de serviciu în misiuni de pază, escortare și supraveghere, vor pune în aplicare legislația privind executarea pedepselor privative de libertate și a celorlalte măsuri dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în limitele competențelor stabilite prin lege”, a declarat Larisa Bocea, purtătorul de cuvânt al penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

Politica