Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Gorjenii, controlați pe stradă de 228 de polițiști și jandarmi

Publicat

pe

228 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat 10 acţiuni de verificare, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Oamenii legii au fost sub coordonarea Instituției Prefectului și au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, s-a beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.100 de persoane și 206 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

„Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor. Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. Forţele de ordine vor desfăşura permanent, în această perioadă, activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie și să nu se expună la riscuri. Siguranța și sănătatea dumneavoastră sunt prioritare pentru noi!”, informează IPJ Gorj.

Continue Reading