Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Portugalia ridică starea de urgenţă după cinci luni

Publicat

pe

Starea de urgenţă în vigoare în Portugalia din noiembrie 2020 se va încheia vineri, 30 aprilie, a anunțat președintele statului lusitan, Marcelo Rebelo de Sousa.

Anunțul a fost făcut după ce cu o zi înainte ţara nu a înregistrat niciun deces legat de COVID-19, o premieră din august 2020.

„Stabilizarea şi reducerea numărului de decese şi de persoane spitalizate au cântărit în decizia mea”, a adăugat Marcelo Rebelo de Sousa, îndemnând în acelaşi timp la prudenţă.

După un vârf de circa 13.000 de cazuri noi de COVID-19 detectate la sfârşitul lui ianuarie, numărul contaminărilor cotidiene s-a stabilizat sub 500 în ultimele zile, scrie Agerpres.

Următoarea şi ultima etapă a planului de relaxare a restricţiilor este programată cu începere de luni, în special cu autorizarea evenimentelor publice.

După două luni de lockdown pentru a opri al treilea val violent al pandemiei, Portugalia a început să relaxeze măsurile la mijlocul lui martie.

Portugalia a depăşit pragul de trei milioane de vaccinuri administrate. Circa 800.000 de persoane au primit deja două doze de vaccin în această ţară cu puţin peste 10 milioane de locuitori, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor sanitare, al cărei obiectiv este să ajungă la 70% din populaţie vaccinată în vară.

Continue Reading