Conecteaza-te cu noi

Actualitate

OMS: Tulpina indiană a coronavirusului a fost depistată în cel puţin 17 ţări

Publicat

pe

Variantă indiană a coronavirusului a fost detectată în „cel puţin 17 ţări”, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Această tulpină este considerată cauza crizei sanitare majore cu care se confruntă în acest moment India.

Potrivit OMS, varianta B.1.617, mai frecvent cunoscută sub numele de varianta indiană pentru că prima dată a apărut în India, a fost detectată în peste 1.200 de secvenţe de genom.

„Majoritatea secvenţelor descărcate în baza de date GISAID provin din India, Regatul Unit, SUA şi Singapore”, a precizat OMS.

În ultimele zile, varianta a fost semnalată, de asemenea, în mai multe ţări europene (Belgia, Elveţia, Grecia, Italia), scrie Agerpres.

Modelarea preliminară a OMS bazată pe secvenţele descărcate în GISAID indică faptul că „B.1.617 are o rată de creştere mai mare decât alte variante care circulă în India, sugerând o contagiozitate mai mare”.

Organizaţia a mai subliniat că alte variante aflate în circulaţie în prezent sunt, de asemenea, extrem de contagioase, dar combinaţia acestor doi factori „poate juca un rol în resurgenţa cazurilor” în India.

India se confruntă cu o explozie de cazuri, depăşind luni un record mondial de 352.991 de noi contaminări şi un record naţional de 2.812 decese. Astfel, s-a ajuns la 147,7 milioane de cazuri de Covid la nivel mondial.

„Cercetări suplimentare” mai ales cu privire la contagiozitatea, severitatea şi riscul reinfectării cu varianta indiană „sunt necesare urgent” pentru a înţelege rolul pe care îl joacă în criza sanitară din India.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.