sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un pas greșit făcut de FCU Craiova în play-off

FCU Craiova a reușit să plece doar cu un punct de pe terenul celor de la Dunărea Călărași. Partida dintre cele două formații s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce alb-albaștrii au fost salvați de golul lui Compagno, care pare a fi singurul atacant ce mai marchează pentru formația patronată de Adrian Mititelu.
Cele 7 puncte obținute de FCU Craiova în ultimele trei meciuri i se datorează în mare măsură atacantului Compagno, care a înscris golurile decisive de fiecare dată. În urma egalului de la Călărași, oltenii au rămas pe primul loc, la 3 puncte distanță de Rapid. Diferența dintre olteni și locul trei este destul de mică. În două partide, craiovenii se pot trezi pe o poziție de baraj, după ce au dominat întreg sezonul regular și startul play-off-ului.
Remiza de la Călărași a fost cea de-a doua partidă în care craiovenii s-au încurcat în acest play-off, după ce au mai făcut un egal cu Mioveni, în prima rundă.
Trică a început meciul cu: Enache – Gîț, Gugu, Ispas, Jeremy – Cristea, Albu, Baeten – Ciolacu, Compagno, Voicu.
Dunărea Călărași: Began – Rus, Witroski, Șandru, Sălceanu – Pușcaș, Lopez – Cârstocea, Alami, Djuric – Bud.
Eugen Trică s-a arătat mulțumit de jocul elevilor săi, dar nu a înțeles de ce arbitrii comit atât de multe greșeli în acest sezon.
„Sunt mulțumit de joc, nu sunt mulțumit de rezultat. Trebuia să câștigăm, meritam să câștigăm azi. Am avut câteva ocazii, n-am marcat, asta este. Maniera de arbitraj a lăsat din nou de dorit. Eu spun mereu că arbitrii nu sunt pregătiți. Nu se poate așa ceva! Au fost multe situații judecate pro-Călărași. Am dominat jocul, am avut posesia, am avut ocazii, n-am ce să le reproșez jucătorilor. Nu știu dacă asta este valoarea arbitrilor sau dacă cineva ne vrea răul, dar trebuie să se gândească cineva și la noi, la antrenori. Eu pun suflet, pregătesc bine meciurile și la meci întâlnim o asemenea brigadă. Nu e bine ce se întâmplă, parcă ne-am întors pe vremea lui nea Jean (n.r. – Pădureanu), Pinalti (n.r. – Gheorghe Ștefan). Nu înțeleg de unde apare răutatea asta, noi jucăm fotbal. Ar trebui să fim lăsați să jucăm fotbal. Dacă e fault, dă fault, dacă e out, dă out! Nu știu ce se întâmplă cu arbitrii noștri. Mioveni de trei etape este mașinărie de fotbal. Este o echipă bună, solidă, trebuie să câștigăm acest meci. Nu e nimic decis! Se va juca până în ultima etapă”, a spus Eugen Trică, după remiza de la Călărași.
Adrian Mititelu Jr. nu a vrut să comenteze arbitrajul la finalul partidei. Patronul alb-albaștrilor a văzut o altă față a celor de la Călărași, pe care i-a simțit mult mai motivați când au jucat împotriva echipei sale.
„Așa cum ne așteptam, un meci foarte greu. Dunărea Călărași a arătat altfel față de meciurile trecute. Eu zic că meritam victoria, mai ales că am avut și ocazia lui Radu Negru, dar în play-off orice punct e important. O victorie cu Mioveniul ne-ar propulsa în fruntea clasamentului. Nu mai vreau să comentez arbitrajul, e tardiv, s-a dus meciul ăsta. E important să ne distanțăm cât mai mult de locul trei, eu zic că avem puterea să câștigăm meciul cu Mioveni. Deocamdată să promovăm și vedem ce va fi în Liga 1”, a transmis Adrian Mititelu Jr.
După 5 etape din play-off, Dunărea Călărași e pe locul 4, cu 39 de puncte, iar antrenorul echipei, Cristi Pustai, nu a renunțat la gândul promovării.
„Un meci destul de frumos, intens, cu ambele echipe care au vrut să ia toate punctele, dar nu știu dacă chiar cu multe faze de poartă, nu știu dacă încrâncenat, dar s-a jucat într-un ritm bun. Știți că eu zic mereu că e rezultatul corect, dacă e pe tabelă, dar e clișeu. Am fi meritat dacă dădea Alami, singur cu portarul, și apoi la acea încercare de la distanță. Știam că e o echipă puternică la faze fixe, noi am remediat din greșelile făcute în celelalte jocuri, adică am fost mai puternici în defensivă, dar totuși am luat iarăși gol la un corner. Este un punct, lupta merge mai departe. S-a terminat un tur, pot să spun că e bine că mai avem două jocuri acasă, pentru că jucăm mai bine în deplasare, dar nu s-a desprins nimeni, lupta e în desfășurare și Dunărea are șansele ei. Noi ne gândim și la locul de baraj, dar nu am depus armele. După ce am pierdut și am luat în 3 zile 9 goluri, am reușit să-i readucem psihic la un nivel bun. Să sperăm că la Timișoara vom face mai mult. Și locul 2 te duce la promovare directă și nu suntem departe. Noi am forțat tot anul, dar venim după un an greu și în momentul în care am ajuns aici, e foarte greu să nu ne motivăm mai departe sportiv. Că celelalte lucruri se vor rezolva”, a spus Cristi Pustai după meciul cu FCU Craiova.


foto: captură Digi Sport

Politica