vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiul judecătoarei din Novaci, care a lovit mortal o femeie, va fi cercetat în libertate

Fiul judecătoarei din localitatea Novaci, care a lovit mortal o femeie și a părăsit locul accidentului, va fi cercetat în stare de libertate. Tânărul era băut în momentul evenimentului rutier, iar judecătoria îl plasase inițial în arest la domiciliu, notează realitatea.net.

Instanţa de judecată din Novaci a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar: „În temeiul art. 348 Cod Procedură Penală, art. 242 alin. 2 Cod Procedură Penală raportat la art. 211 Cod Procedură Penală şi art. 215 ind.1 Cod Procedură Penală, dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luat faţă de inculpatul Dafinescu Mihai, trimis în judecată în dosarul nr. 147/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 07.01.2021 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, prev. de dispoziţiile art. 192 alin.1 şi 2 şi art. 338 alin.1 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului Dafinescu Mihai la data rămânerii definitive a prezentei încheieri penale, dacă nu este arestat la domiciliu sau preventiv în altă cauză“.

Fiul judecătoarei a fost eliberat la începutul lunii aprilie, după ce a stat în spatele gratiilor, în arest preventiv, pe o perioadă de şapte luni.  Rudele femeii care a fost accidentată mortal şi mai mulţi localnici au organizat un protest în faţa Judecătoriei Novaci, scrie sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

sursă foto: adevarul.ro

Politica