vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Americanii vaccinați anti-COVID cu ambele doze pot renunța la mască în aer liber

Autorităţile sanitare din Statele Unite au anunțat că americanii vaccinaţi împotriva COVID-19 nu vor mai trebui să poarte măşti de protecție în exterior decât atunci când se vor afla în grupuri mari de persoane.

„Dacă sunteţi vaccinaţi cu schema completă şi vreţi să participaţi la o mică reuniune alături de oameni care sunt vaccinaţi şi alţii care sunt nevaccinaţi (…), datele ştiinţifice arată (…) că puteţi să faceţi acest lucru în deplină siguranţă, fără mască sanitară”, a declarat Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală americană din domeniul sănătăţii publice.

Aici sunt incluse exerciții sau mese în aer liber. Ea a spus că purtarea măștii la adunări mai mari în aer liber va depinde de cât de bine ventilat este locul respectiv și cât spațiu este lăsat între oameni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În schimb, continuăm să recomandăm purtarea măştii în timpul activităţilor şi în spaţiile care sunt foarte frecventate, precum stadioane pline sau la concerte”, a adăugat Rochelle Walensky într-o conferinţă de presă.

Recomandările sunt pentru cei imunizați cu ambele doze, ceea ce înseamnă două săptămâni după vaccinarea finală a unei persoane, scrie Agerpres.

Potrivit unor studii, deși infecțiile cu Covid-19 se pot produce în aer liber, riscurile de transmitere sunt foarte scăzute. De asemenea, riscul ca persoanele complet vaccinate sunt mult mai puțin susceptibile de a răspândi virusul.

Aproape 141 milioane de americani – aproximativ 42% din cei 331 de locuitori ai SUA – au primit cel puțin o doză de vaccin începând cu 26 aprilie, potrivit CDC.


Politica