marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Senatorul PNL Stela Firu câștiga mai mulți bani ca manager de spital, decât acum ca parlamentar!

Senatorul PNL de Mehedinți Stela Firu câștiga mai mulți bani la leafă înainte de a ajunge parlamentar. Potrivit ultimei declarației de avere, în calitate de manager la spitalul CFR Drobeta Turnu Severin, Stela Firu a încasat un venit anual de 180.499 de lei. În plus a mai câștigat bani și din indemnizația de consilier județean în cadrul CJ Mehedinți, care a fost în cuantum total de  6.627 de lei. Asta în timp ce în funcția de senator venitul anual nu trece de 130.000 de lei anual, dovada clară fiind aceea că senatorul de Mehedinți aflat la al doilea mandat, pesedistul Liviu Mazilu, a încasat potrivit ultimei declarații de avere un venit anual de 127.241 de lei, mai puțin ca soția lui director medical la spitalul județean Drobeta Turnu Severin, care a încasat un venit anual de peste 180.000 de lei. Ce-i mână pe politicieni să acceadă în funcțiile  de senator sau deputat, unde câștigă mai puțin ca înainte și unde nu mai pot fi și consilieri județeni sau locali în același timp cu job-ul lor? Mândria și ambiția de putere! Ambiția politică de a ajunge cât mai sus!  

Averea senatorului Stela Firu  
Senatorul PNL de Mehedinți Stela Firu deține 4 terenuri arabile, 3 în comuna Pristol și unul în Drobeta Turnu Severin, acesta din urmă în suprafață de 500 mp în cotă ½ cu soțul ei. Celelalte 3 terenuri arabile din Pristol sunt de 4.911 mp, 823 mp și 1.700 mp. La capitolul clădiri, Stela Firu împreună cu soțul ei au un apartament în suprafață de 68 mp în Drobeta Turnu Severin. Mașini însă au două: un autoturism marca Subaru Forester și un autoturism marca Mazda CX30. Bani puși deoparte are în două depozite bancare: unul de 25.681 de lei la Banca Transilvania și unul de 25.880 de lei la Cec Bank. Stela Firu are și bani împrumutați. Este vorba de bani împrumutați la PNL în două rânduri: 20.000 de lei în finanțarea campaniei locale a PNL și 110.000 de lei în finanțarea campaniei electorale a PNL pentru alegerile parlamentare. Singura datorie pe care o are senatorul Stela Firu este însemnată. Este vorba de un împrumut în valoare de 130.000 de lei contractat în anul 2020 la Raiffeisen Bank și scadent în anul 2025.  

A câștigat 180.499 de lei pe an ca manager de spital
Anul anterior, Stela Firu a câștigat numai din postul de manager la spitalul CFR Drobeta Turnu Severin un venit anual de 180.499 de lei după cum reiese din declarația de avere. La acestea se mai adaugă suma de 6.672 de lei încasată în calitate de consilier județean PNL, plus suma de 16.488 de lei în calitate de medic la firma SC Medistar Consulting SRL. Soțul domniei sale a câștigat un venit anual de 35.542 de lei în calitate de economist la SPAET, Serviciul Public pentru Alimentare cu Energie Termică din Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stela Firu, găsită în incompatibilitate de ANI, a contestat în instanță decizia
Înainte de alegerile parlamentare, la începutul lunii noiembrie 2020, Agenția Națională de Integritate a postat, pe pagina instituției, o serie de persoane, care ocupă funcții publice, ce au fost găsite în conflict de interese sau incompatibilitate. Mehedințeanca Stela Firu, pe atunci manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin, a fost găsită în incompatibilitate de către ANI.
„În perioada 01 august 2016 – 11 februarie 2020, a exercitat simultan cu funcția de manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin și funcțiile de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Mehedinți și medic specialist – medicină de familie și administrator în cadrul unei societăți comerciale. Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) și lit. g) din Legea nr. 95/2006”, a anunțat ANI.
Stela Firu a contestat în instanță decizia ANI după care a candidat și a obținut fără probleme un post de parlamentar în Senat din partea Partidului Național Liberal. Procesul ei cu ANI se află pe rol în curs de judecată, în acest moment.

Politica