marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicul Virgil Musta: Până la imunizarea colectivă, trebuie păstrate regulile de prevenţie, inclusiv de către cei vaccinaţi

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, marţi, pentru Agerpres că, până se va atinge cota de imunizare colectivă, trebuie păstrate regulile de prevenţie, inclusiv de cei vaccinaţi.

„Trebuie să respectăm în continuare cele trei reguli de aur pentru prevenţia nespecifică a bolii şi anume să evităm aglomeraţiile şi să păstrăm distanţa de 2 metri între persoane, acolo unde suntem în preajma altei persoane, să purtăm corect masca atunci când suntem în prezenta altei persoane, când frecventăm locuri aglomerate sau suntem în spaţii închise, care trebuie să fie cât mai bine aerisite, şi să ne spălăm pe mâini de cât mai multe ori şi, obligatoriu, înainte de a mânca. Poate nici nu ar mai trebui să mai vorbim atât de mult despre aceste măsuri, dacă toată lumea s-ar vaccina. Important este, să nu uităm, că, până atingem cota de imunizare colectivă, trebuie să păstrăm regulile amintite, chiar dacă suntem vaccinaţi”, a precizat dr. Virgil Musta.

În ultimele 24 de ore au fost administrate 80.809 de doze de vaccin, dintre care 62.037 – Pfizer, 9.179 – Moderna şi 9.593 – AstraZeneca, informează Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

54.680 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 26.129 de persoane cu cea de-a doua.

De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.913.012 de doze unui număr de 3.092.378 de persoane: 1.271.744 au primit o doză şi 1.820.634 şi pe cea de-a doua.

Politica