vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fost director din cadrul CE Oltenia, condamnat la patru ani de închisoare. Bărbatul a fost deja încarcerat

Fostul director al Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu. Sentinţa este definitivă, fiind stabilită de către Curtea de Apel Craiova.  Bărbatul a fost încarcerat de polițiști, în Penitenciarul Târgu Jiu.

„Polițiști din cadrul Serviciului și Biroului de Investigații Criminale Gorj au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, fiind condamnat la o pedeapsă de 4 ani închisoare, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice”, informează IPJ Gorj.

Daniel Antonie a fost trimis în judecată în anul 2016 de către DNA, alături de Vasile Ghimişi, contabilul Diviziei Miniere, și oamenii de afaceri Florin Temelie şi Daniel Sever Giurcău. Acesta a fost suspectat că ar fi cumpărat la suprapreț truse medicale și furtunuri pentru pompieri, creând companiei un prejudiciu de peste 400.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În perioada octombrie 2013-martie 2014, Antonie Daniel, în calitate de director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, beneficiind de complicitatea și a altor persoane, a dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea la prețuri supraevaluate de către societatea pe care o conducea a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor şi 170 truse sanitare de prim ajutor. Prin această conduită infracțională, profitând și de faptul că la nivelul unităților miniere din subordine era necesară achiziționarea de truse medicale și furtunuri pentru pompieri, Antonie Daniel a prejudiciat bugetul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA cu suma de 415.240,66 lei”, explicau procurorii DNA.

foto: adevarul.ro

Politica