Dolj. Acțiuni și măsuri de siguranță de Paște

Prefectul de Dolj, Nicușor Roșca a participat, marți, la o videoconferință organizată de MAI, cu scopul menținerii unui climat de siguranță și liniște în perioada sărbătorilor pascale.

În acest sens, prefectul a avut întâlniri cu reprezentanții cultelor religioase, pentru a se asigura că măsurile vor fi respectate. Lumina învierii va fi împărțită la intrarea în biserici, iar credincioșii vor asculta slujba în difuzoare.

„Lumina Învierii va fi împărțită din pridvorul bisericilor, iar credincioșii vor putea asculta slujba din curte, prin intermediul difuzoarelor. În plus, prezența forțelor de ordine pentru fluidizarea circulației și pentru a veghea la respectarea legii este primordială. Zilnic, sunt prezente la datorie 231 de efective ale Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, 110 efective ale Grupării Mobile de Jandarmi și 244 de la Inspectoratul Județean de Jandarmi”, conform unui comunicat al Prefecturii Dolj.

Despre aceste măsuri, Nicușor Roșca a spus că sunt necesare și că, totodată, conștientizează rolul prefectului în menținerea acestora.

“Sunt conștient că rolul prefectului este definitoriu în gestionarea situațiilor de urgență, ordine publică și pandemie, iar deciziile luate trebuie să fie ferme și cu asumarea răspunderii, pentru revenirea la normalitate. Acțiunile noastre se vor concentra pe prevenție și informare în perioada următoare, astfel încât cetățenii să aibă parte de sărbători liniștite, așa cum ne dorim cu toții!”, a precizat prefectul județului Dolj.

Populare

Recomandări

Craiova. Accident rutier pe A.I. Cuza. Un motociclist a ajuns la spital

Un motociclist a ajuns la spital în urma unui...

„Nu mai sunt garouri. Cereți soțiilor să vă trimită tampoane!”

Într-un centru de înrolare din orașul Ielan, oblastul Volgograd,...

Mehedinți: Gorjeni prinși la furat, în Arginești

Au venit în Mehedinți la furat de motorină și...

Crește valoarea indemnizației de șomaj

Legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată...