joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tinerii sub 35 de ani sunt cei mai reticenți la vaccinarea antiCovid

Cei mai „reticenţi” cu privire la vaccinarea antiCovid sunt tinerii cu vârste sub 35 de ani, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Cel puțin, asta arată datele sociologice, conform specialistului. El subliniază că această categorie este cea mai puţin afectată de COVID-19.

„Categoric, toate datele sociologice ne arată că persoanele sub 30-35 de ani sunt mult mai reticente la vaccinare plecând de la simplul fapt că riscul de a face o formă severă de boală este semnificativ mai redus, din fericire, şi e foarte bine că se întâmplă aşa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însă, în contextul în care ne dorim cu toţii să participăm la alte evenimente, cultural-artistice, sunt convins că şi tinerii vor înţelege importanţa vaccinării, beneficiile vaccinării, dacă nu pentru ei, atunci pentru părinţi, pentru bunici, pentru fraţi, pentru copii. Cred că este un moment în care nu este important doar ce cred eu, este important să ne gândim şi la cei din jurul nostru”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, la Digi 24.

El a precizat că „poate sună rigid” noţiunea de campanie de vaccinare, dar că aceasta este „drumul nostru către normalitate”.

Politica