marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljenii din mai multe localităţi vor merge la vot în vară

În mai multe localităţi din Dolj vor avea loc alegeri locale anul acesta, cel mai probabil în luna Iunie, după cum a precizat preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, prezent la conferinţa de presă susţinută vineri în Craiova de Ludovic Orban.

Între aceste localităţi se numără Filiaşi, unde primarul Costeluş Ilie Gheorghe a pierdut mandatul după ce Agenția Națională de Integritate (ANI),  l-a găsit incompatibil. Edilul a atacat decizia ANI în instanță. Procesul a ajuns la Înalta Curte, unde edilul a pierdut definitiv. Deasemenea, alegeri vor fi şi în Sadova unde primarul Eugen Safta a încetat din viaţă acum mai bine de 7 luni. Alegeri ar putea fi organizate şi în Băileşti, după ce şi primarul Costel Pistriţu a pierdut procesul cu ANI, care l-a declarat incompatibil.

Despre perioada când se vor organiza aceste alegeri, Ludovic Orban a spus că va ar putea fi între 15-30 iunie și că urmează să fie emisă o hotărâre de guvern în acest sens. Ştefan Stoica, Preşedintele PNL Dolj a menţionat că partidul nu şi-a desemnat încă niciun candidat, cu excepţia comunei Terpeziţa unde vor merge cu fostul candidat. ” Nu am stabilit deocamdată candidaţii, excepţia fiind Terpeziţa, acolo unde vom merge cu fostul nostru candidat, domnul Virgil Gruia. În celelalte localităţi suntem într-o perioadă de evaluare a candidaţilor. Nici noi nu am ştiut când vor fi cu exactitate organizate alegerile. Urmează să ne lămurim“, a declarat Stoica.

Politica