joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia a anunțat că își retrage forțele armate de la granița cu Ucraina

Rusia a ordonat comandamentului forţelor sale armate retragerea trupelor de la granița cu Ucraina în bazele permanente, începând cu ziua de vineri, spunând că a finalizat cu succes o „inspecție rapidă” a forțelor din sudul și vestul său, lângă granița cu Ucraina, potrivit agenției RIA, citată de Reuters.

Anunțul a determinat o apreciere bruscă a rublei, după săptămâni de tensiuni cu Occidentul din cauza unei mari concentrări militare rusești lângă Ucraina, scrie digi24.ro

Nu este clar dacă ordinul implică toate forțele mobilizate. Un diplomat al UE a declarat luni că Rusia a masat peste 100.000 de soldați în apropierea frontierei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cred că obiectivele inspecției rapide au fost realizate pe deplin. Trupele și-au demonstrat capacitatea de a oferi o apărare credibilă țării”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

„În acest sens, am decis să finalizez inspecțiile în districtele militare sudice și occidentale”, a mai spus oficialul.

Serghei Șoigu a anunțat că trupele se vor întoarce la baze până la 1 mai.

După ce a supravegheat exercițiile din Crimeea, ministrul Apărării rus a afirmat că armata trebuie să fie pregătită să răspundă rapid în cazul unei evoluții „nefavorabile” a situaţiei în apropierea exerciţiilor Defender-Europe, desfăşurate de NATO, potrivit Interfax.

Defender-Europe este un exerciţiu multinaţional anual, sub comandament american, menit să consolideze pregătirea şi interoperabilitatea între armatele SUA şi ale celorlalte state aliate, precum şi ale unor state partenere.

Din martie până în iunie, peste 28.000 de militari din 26 de țări vor desfășura exerciții în peste 30 de zone de antrenament din 12 state.

Politica