miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Cetăţeni străini, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Optsprezece cetăţeni de origine afro-asiatică, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra ilegal în România din Serbia, au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi.

Potrivit unui comunicat, în data de 21.04.2021, în jurul orei 11.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, în pădure, în dreptul km fluvial 849, a fost descoperit un grup format din optsprezece cetăţeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Afganistan, unsprezece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani şi șapte minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani.

”În cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de către unul dintre cetăţenii afgani și au plătit sume cuprinse între 2.000 şi 4.500 de euro de persoană unui conaţional în Serbia pentru a cumpăra barca. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă, cu intenţia de a ajunge în ţări din Vestul Europei”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Verificările au fost extinse, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politica