joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii vâlceni, din nou, pe străzile județului. 1.825 de persoane au fost verificate

Polițiști, jandarmi, pompieri militari și polițiști locali din județul Vâlcea au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Acțiunea a avut loc luni și a avut drept scop prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
Polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 124 societăți comerciale, 177 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 1.825 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, din care 53 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 17 pentru nerespectarea prevederilor privind deplasarea/libera circulație, valoarea sancțiunilor fiind de 10.500 de lei.
„Patrule pedestre, formate din polițiști și polițiști locali derulează de asemenea acțiuni de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite privind restricțiile de circulație, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2. Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației”, informează IPJ Vâlcea.

Politica