joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga 4 Mehedinți. Start, cu 4 echipe

După o pauză forțată, de 13 luni, cauzată de izbucnirea pandemiei COVID-19, Liga 4 Mehedinți s-a reluat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu primele două etape ale sezonului 2020-2021!

Doar 4 echipe și-au asumat respectarea Protocolului Medical pentru fotbalul amator (județean), care implică, în principal, teste antigene rapide, din 7 în 7 zile pentru jucători / antrenori / delegați de joc, astfel că minicampionatul de la Mehedinți este format din Viitorul Șimian, Pandurii Cerneți, AS Noapteșa și Avântul Bistrița. S-au jucat deja două etape, iar runda a treia este programată astăzi, de la ora 17:00 după următorul program: Pandurii Cerneți – Viitorul Șimian și AS Noapteșa – Avântul Bistrița. Cu aceste jocuri se încheie turul, după care echipele vor trebui să efectueze noi teste, pentru următoarele 3 etape din retur. În primele 2 runde, jucate vineri, respectiv duminică, s-au înregistrat următoarele rezultate: Avântul Bistrița – Viitorul Șimian 0-8 (0-3) și AS Noapteșa – Pandurii Cerneți 2-4 (2-1), respectiv Viitorul Șimian – AS Noapteșa 6-1 (5-0) și Pandurii Cerneți – Avântul Bistrița 5-2 (1-1)
Pe 8 mai, Asociația Județeană de Fotbal Mehedinți trebuie să anunțe, la FRF, echipa campioană județeană! Din cauza timpului scurt, dar și a faptului că meciurile nu se pot juca decât dacă jucătorii efectuează teste Covid, mai multe AJF-uri au anunțat deja că nu vor putea organiza Liga 4, deoarece nu au măcar 4 echipe înscrise în competiție, număr minim impus de FRF pentru a omologa campionatul! Astfel, Gorj, Olt, Alba, Iași, Vrancea, Călărași, Cluj, Bihor, Dâmbovița sau București nu vor avea, pe 12 mai, reprezentantă la barajul interjudețean pentru promovarea în Liga 3.
Pentru a avea drept de participare la baraj, echipele trebuie să dețină CIS de la MTS! Din actuala ediție a Ligii a 4-a Mehedinți, doar ACS Viitorul Șimian și CS Pandurii Cerneți au Certificat de Identitate Sportivă, AS Noapteșa și AS Avântul Bistrița fiind fără personalitate juridică!

Politica