joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Italia aprobă vaccinul Johnson & Johnson

Italia a anunţat marţi că aprobă vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID-19, considerat „sigur”, şi că îl recomandă persoanelor în vârstă de peste 60 de ani.

Anunţul a fost făcut la scurt timp după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat undă verde acestui ser, considerând favorabil raportul dintre beneficiu şi risc.

„Ar trebui să fie administrat, de preferinţă, persoanelor de peste 60 de ani”, precum şi persoanelor cu risc în faţa virusului, au adăugat autorităţile, potrivit Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a găsit o posibilă legătură între vaccinul anti-Covid dezvoltat de Johnson & Johnson și cazurile foarte rare de cheaguri de sânge care au determinat autoritățile din SUA și Europa să suspende distribuirea sa.

Comitetul de siguranță farmacovigilență al EMA a concluzionat că un avertisment privind aceste posibile efecte secundare ar trebui adăugat prospectului vaccinului dar că beneficiile sale sunt mai mari decât riscurile, potrivit unui comunicat remis marți de agenție.

„[Boala] Covid-19 este asociată cu un risc de spitalizare și moarte. Combinația raportată de cheaguri de sânge și nivel scăzut al trombocitelor este foarte rară și beneficiile generale ale [vaccinului Johnson & Johnson] în prevenirea Covid-19 sunt mai mari decât riscul efectelor secundare”, afirmă EMA în comunicat.

Politica