vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comuna Drăghiceni a scăpat de carantină

Cele două săptămâni de carantină au luat sfârșit în cazul comunei Drăghiceni, din Olt. Incidența Covid-19 a scăzut considerabil în ultima perioadă, însă rămân valabile, în continuare, restricțiile de weekend.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, rata de infectare cu SARS-CoV-2 se situează la 7,76 cazuri/mia de locuitori. Ținând cont de aceasta, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt (CJSU) a dispus ridicarea măsurii de carantinare a localității, începând de miercuri.

„Propunerea de ridicare a măsurii de carantină zonală a avut la bază analiza situaţiei epidemiologice realizată de Direcţia de Sănătate Publică Olt şi avizului emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Analiza riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 evidenţiază un trend descrescător şi un risc redus de transmitere a virusului. Precizăm că instituirea măsurii de carantină zonală a fost aprobată prin Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă 6913 din 6 aprilie”, au transmis reprezentanții Prefecturii Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu toate acestea, incidența mai mare de 4 cazuri/mia de locuitori impune păstrarea restricțiilor de weekend în localitatea Drăghiceni. Astfel:

  • se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 05:00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

  • se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00 – 18:00.
  • se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Politica